Intèrprets La Tendresa

Laura Aubert

Actriu

Llicenciada en Interpretació a l’Institut del Teatre de Barcelona. Actriu i fundadora d’Els Pirates Teatre, estudia violí amb Santi Aubert, contrabaix amb Marc Cuevas i cant amb Dolors Aldea i Elisenda Arquimbau.

En teatre, ha participat en els espectacles Teoria de catàstrofes, dirigit per Moisès Maicas; Electra, dirigit per Adrià Aubert, i en diversos espectacles d’Els Comediants; així com en muntatges dirigits per Lluís Pasqual, entre els quals Els feréstecs, Recordant la Fedra, El caballero de Olmedo i A teatro con Eduardo.

També ha participat en La revolució no serà tuitejada, dirigit per Jordi Casanovas, Guillem Clua i Pau Miró; Moby Dick, un viatge pel teatre, dirigit per Juan Carlos Martel; Enric V, dirigit per Pau Carrió; Frank V, dirigit per Josep Maria Mestres; L’onzena plaga, dirigit per David Selvas, i Al nostre gust, dirigit per Oriol Broggi. Recentment, ha treballat amb Carme Portaceli (Esplendor), Marc Rosich (Renard) i Pau Carrió (L’hostalera), mentre que en televisió ha col·laborat a El crac i Com si fos ahir, totes dues a TV3.

Javier Beltrán

Actor

Format a l’Escola Nancy Tuñón de Barcelona i llicenciat en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. En teatre ha participat en els espectacles de la Jove Kompanyia del Teatre Lliure El caballero de Olmedo, dirigit per Lluís Pasqual, i Victòria d’Enric V, dirigida per Pau Carrió.

Ha treballat en espectacles com Moby Dick, amb dramatúrgia de Marc Artigau i direcció de Juan Carlos Martel Bayod; La revolució no serà tuitejada, creat i dirigit per Jordi Casanovas, Guillem Clua i Pau Miró; Dos punkis i un vespino, de Marilia Samper i Llàtzer García; Los chicos de Historia (The History boys), dirigit per Josep Maria Pou, i Guns, childs & videogames, de Nao Albet i Marcel Borràs, entre d’altres. Recentment, ha col·laborat en els espectacles Snorkel, d’Albert Boronat i dirigit per Aleix Fauró; L’onzena plaga, de Victoria Szpunberg i dirigit per David Selvas; L’hostalera, sota la direcció d’Oriol Broggi; Don Joan, dirigit per David Selvas, i Sol solet, d’Àngel Guimerà, dirigit per Carlota Subirós.

En televisió, ha participat en la minisèrie Tornarem (TVE i TV3) i Los últimos días, sèrie de Mariano Barroso (Movistar+) sobre la novel·la d’Ignacio Martínez de Pisón. En cinema, va compartir cartell amb Robert Pattinson interpretant Federico García Lorca en la pel·lícula Little Ashes de Paul Morrison.

Elisabet Casanovas

Actriu

Després de formar-se durant quatre anys a l’Estudi Laura Jou, fa el tercer curs a l’Institut del Teatre de Barcelona. En cinema, destaquen els seus papers aArdara Filmdirigida per Xavier Puig i Raimon Fransoy, i a Niña de papá, un curtmetratge dirigit per Miki Esparbé. Protagonitza també el videoclip En el final de los días de Loquillo, dirigit per Leticia Dolera.

També ha participat en la sèrie Benvinguts a la família, de Pau Freixas i Ivan Mercadé així com també interpreta la Tània a la sèrie Merlí, dirigida per Eduard Cortés (TV, Netflix i Movistar+). En teatre ha participat a ATDT, dirigida per Isaac Alcayde, i a Columbine at Sun, dirigida per Jorge Yamam.

També ha format part de Paradise, escrita i dirigida per Oriol Vila i Raquel Salvador, així com a La senyora Florentina i el seu amor Homer, de Mercè Rodoreda i dirigida per Sergi Belbel, un paper amb el qual va rebre el Premi Butaca 2017 a millor actriu de repartiment, i El fantasma de Canterville, dirigida per Josep Maria Mestres.

Marta Pérez

Actriu

Diplomada en Interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona (1987), el 1995 va entrar a formar part de T de Teatre. Ha participat en tots els espectacles i sèries de televisió que ha creat la companyia al llarg dels seus vint-i-cinc anys de trajectòria. També ha dirigit i coescrit Nelly Blue i Operació Moldàvia, interpretades per Albert Ribalta i Xavier Mira (Los Tigres) i l’espectacle unipersonal Humor Humà interpretat per Carme Pla.

A banda dels directors que l’han dirigit amb T de Teatre, ha treballat amb Carol López, Esteve Ferrer, Josep Pere Peyró, Jaume Melendres, Miguel Casamayor, Teresa Vilardell i Frederic Roda. En televisió, ha actuat a Félix, de Cesc Gay, Gran Nord, La Sagrada Família (Dagoll Dagom), Dones d’aigua, Efectes secundaris, Crònica negra, Plàstic, Hospital Central i El comisario.

També ha participat en diverses pel·lícules, com ara Ahora o nunca de María Ripoll, La vida empieza hoy de Laura Mañá, Dones de Judith Colell, Nexus de Jordi Cadena, Cucarachas, de Toni Mora i No et tallis ni un pèl, de Francesc Casanovas.

Albert Prat

Actor

Graduat en Art dramàtic pel Col·legi de Teatre de Barcelona. Ha completat la seva formació amb cursos amb Andrés Lima, Raimon Molins, Konrad Zschiedrich o amb Peter Bridgmont al Global Shakespeare of London.

Actor d’una generació d’intèrprets i directors més joves, el 2011 funda la companyia teatral Ruta 40 juntament amb Alberto Díaz i Sergi Torrecilla.

Prat compta amb una no gens menyspreable trajectòria professional. Destaquem, d’entre les seves interpretacions teatrals, els muntatges següents: El cant de la gorgona d’Albert Arribas, dir. Albert Arribas. El balneari de Marc Artigau, dir. Albert Prat i Llàtzer Gacia, Translations-Traduccions de Brian Friel, dir. Ferran Utzet, La dama de les camèlies d’Alexandre Dumas, dir. Hermann Bonnín, Victòria d’Enric V de William Shakespeare, dir. Pau Carrió, El somni d’una nit d’estiu de William Shakespeare, dir. Joan Ollé, El professor Bernhardi, d’Arthur Schnitzler, dir. Xavier Albertí, Les bruixes de Salem d’Arthur Miller, dir. Andrés Lima, Cúbit de Josep Maria Miró, dir: Josep Maria Miró, Ricard II de William Shakespeare, dir: Xavier Albertí, Cyrano d’ Edmond Rostand, dir: Pau Miró, Una lluita constant de la Ruta 40, dir: Carlota Subirós, La Bona persona de Sezuan de Bertolt Brecht, dir: Oriol Broggi.

Jordi Rico

Actor

Va estudiar Interpretació al Col·legi de Teatre de Barcelona (1993-1996) i a l’Estudi de Teatre amb Txiki Berraondo i Manuel Lillo (1995-1998), i ha cursat seminaris d’interpretació amb Javier Daulte i Alejandro Masi (2002). Darrerament ha actuat a Muda de Pablo Messiez, Lehman Triol de Roberto Romei, Els veïns de dalt, de Cesc Gay, i a Timó d’Atenes, de David Selvas. Amb T de Teatre ha estrenat cuatre espectacles: Delicades i Aventura!, d’Alfredo Sanzol, Premis i càstigs, de Ciro Zorzoli i E.V.A dirigida per Julio Manrique.

Ha treballat amb els directors teatrals Oriol Broggi, Teresa Vilardell, Pau Carrió, Carme Portaceli, Joan Font, Ferran Madico i Javier Daulte, entre d’altres. Amb Els Joglars ha estrenat tres espectacles (Ubú president, Daaalí i La increïble història de Dr. Floit & Mr. Pla). També ha participat en les sèries de televisió: Com si fos ahir, La Sagrada Família (Dagoll Dagom), Porca misèria i la minisèrie Les veus del Pamano, totes a TV3, i Tierra de lobos, a Telecinco.

Ferran Vilajosana

Actor

Coneix el teatre de la mà dels seus pares en una companyia amateur de Gràcia. Inicia la seva trajectòria professional als dotze anys amb Novecento, dirigida per Fernando Beurnés al Teatre Poliorama. Ha cursat estudis d’interpretació amb Claudio Tolcachir, Javier Daulte, Txiqui Berraondo, Muntsa Alcañiz i Jango Edwards, i ho compagina amb clases de piano, guitarra, llenguatge musical, veu i claqué.

El seu primer treball a la televisió fou a la sèrie Club Super 3 (TV3), ha participat també en Amar es para siempre (Antena3) i El corazón del océano (Antena3). En cinema, ha actuat a les següents pel·lícules: Gente que viene y bah de Patricia Font, La Jauría, de Carlos M. Ferreira, Tengo ganas de ti, de Fernando González Molina i Sing for Darfur, de Johan Kramer.

En teatre ha treballat entre d’altres, als muntatges La calavera de connemara, dirigida per Iván Morales, Martingala, dirigida per Gerard Iravedra, Sueños, Los hermanos Karamázov i El cojo de Inishmaan totes tres dirigides per Gerardo Vera, Marburg, dirigida per Rafael Durán, History boys, dirigida per Josep María Pou, Seis personajes en busca del autor, dirigida per Joan Ollé i Macbeth dirigida per Calixto Bieito.